Delen

Westerpark West Amsterdam: Blend, Salt en Pepper – 3 fraaie woontorens in opdracht voor Alkondor Hengelo

Di 22 februari, 2022

Project: Westerpark West: Blend, Salt en Pepper, Amsterdam
Aannemer: J.P. van Eesteren B.V.
Architect ontwerp: MVRDV / Elephant
Opdrachtgever: CBRE Investment Management

Het voormalige kantoorgebied aan de Haarlemmerweg in Amsterdam wordt herontwikkeld tot een aantrekkelijk woongebied dat aansluit op het Westerpark en de omliggende buurten van West.

Binnen de gebiedsontwikkeling Westerpark West in Amsterdam realiseert J.P. van Eesteren de drie woongebouwen Blend, Salt en Pepper.

Blend is een 12 verdiepingen tellend woongebouw met expressieve erkers die extra leefruimte creëren en zorgen voor een beter uitzicht, waarbij de combinatie van erkers en buitenruimte een groene zone rond het gebouw creëert.
Salt en Pepper, twee woongebouwen op één toplocatie. Het gebouw Salt hoog, licht en elegant, het gebouw Pepper gedrongen, donker en robuust. Waar Pepper met z’n verrassende verhoudingen iets ondoorgrondelijks is, is Salt subtiel, elegant en gestructureerd. Het ritme in de gevel van Salt  – het spel van de ramen, keramische panelen en overdekte buitenruimtes – is zeer georganiseerd. Pepper is één brok beleving en emotie.

De 3 woongebouwen zullen allemaal bestaan uit huurwoningen waarbij de begane grond van Salt en Blend tevens commerciële ruimtes krijgen.

In opdracht van J.P. van Eesteren verzorgt Alkondor Hengelo de aluminium kozijnen voor alle drie de woongebouwen.

Alle nieuwsberichten