Werkwijze

Bij Alkondor Hengelo kunt u terecht voor praktisch alle disciplines van de gevelbouw. Onze expertise ligt in het engineeren, leveren en monteren van de volledige gevel. Uw project is op tijd wind- en waterdicht – ongeacht de grootte of complexiteit – binnen de gestelde kaders. Dat kunnen we al vijfentwintig jaar garanderen, dankzij onze werkwijze en (financieel) stabiele organisatie.

Alkondor Hengelo direct aan tafel

Werken in een bouwteam resulteert keer op keer in gevels die de verwachtingen en eisen van het team overstijgen. We zijn dan ook het liefst gesprekspartner vanaf de start, omdat ieder project zijn eigen uitdagingen heeft. Door slim materiaalgebruik, het engineeren van eigen (unieke) onderdelen en details perfect uit te werken, navigeren wij soepel om obstakels heen.

Met Alkondor Hengelo direct als gevelspecialist aan tafel, komt u:

  • al in de tekenfase tot de beste oplossing, zodat er geen langdurige tekentrajecten ontstaan (Alkondor Hengelo is uw BIM-partner);
  • tot een gevel die zowel visueel als technisch aan alle eisen voldoet;
  • tot de meest economische constructie.

Utiliteitsbouw, woningbouw en renovatie

Zoals u bij onze referentieprojecten ziet, realiseert Alkondor Hengelo de gevelontwikkeling voor complexe en toonaangevende gebouwen. Wij houden van gedurfde architectuur en de vraagstukken die daarbij komen kijken. We hebben specialisten in huis op elk vlak van gevelontwikkeling, die zich volledig op hun vakgebied toeleggen. Mede dankzij dit enthousiasme en oprechte liefde voor het vak, zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaande gevelspecialist.

We leggen ons voornamelijk toe op (grootschalige) utiliteitsbouw, woningbouw en renovatie. We doen dit doorgaans in opdracht van aannemers of investeerders, met alle eigentijdse eisen aan isolatie, materiaalgebruik en duurzaamheid van dien. We integreren slimme installaties in de gevel, zoals ventilatie en zonwering.

Renovatie is een sterk groeiende tak van onze dienstverlening, die in de afgelopen jaren met 300% is toegenomen. Het renoveren van panden uit de vorige eeuw heeft over het algemeen twee doelen: het realiseren van een eigentijdse gevel en verduurzaming. Bij elk project inventariseren we in hoeverre een gevel gestript of gesloopt moet worden. Het eindresultaat is altijd een esthetische, bouwfysische en ecologische verbetering, die het pand een nieuwe toekomst geeft.

Begeleiding en nazorg

Kwaliteitsborging is voor ons een geïntegreerd deel van gevelontwikkeling. We voeren alle werkzaamheden uit in eigen beheer, om volledig garant te kunnen staan voor het eindresultaat. Dat gebeurt natuurlijk volgens de geldende keurmerken en normen, zoals VMRG, NEN-EN-ISO 9001 en VCA.

Ons team is hecht, goed op elkaar ingespeeld en bestaat uit specialisten en uitvoerders met elk hun eigen taak. Van werkvloer tot directie wil iedereen een optimale prestatie neerzetten. Is dat eenmaal gelukt, dan staat onze serviceafdeling garant voor uitstekende nazorg.

Alkondor Hengelo is uw BIM-partner

Werken met BIM is een speerpunt binnen Alkondor Hengelo. We werken al jaren succesvol met onze ketenpartners samen in BIM, waardoor we projecten aanzienlijk sneller en beter realiseren. Doordat we de nieuwste versies van de 3D software gebruiken, kunnen we u optimaal voorzien van gedetailleerd uitgewerkte BIM-modellen (tot LOD500-niveau).

Het samenwerken via BIM verkleint de faalmarge aanzienlijk en bespaart tijd tijdens het controleproces. Bekijk onze BIM-folder of neem voor meer informatie over de mogelijkheden met BIM contact met ons op.