Geveltoepassingen

Gevelontwikkeling is het werk van specialisten. Als opdrachtgever zoekt u doordachte en hoogwaardige oplossingen, om uw project snel naar het optimale resultaat te brengen. Al vroeg in het bouwproces denken we mee om binnen de kaders van architectuur, budget en bouwteam een superieure gevel neer te zetten.

Vooraanstaande gevels

Als gevelspecialist brengen we de belangen van onze voornaamste opdrachtgevers bij elkaar. Dat is enerzijds de architect, die het gebouw uitstraling geeft voor de bezoekers en gebruikers. En anderzijds de aannemer, die verantwoordelijk is voor de bouwkosten en criteria als duurzaamheid en materiaalgebruik.

Het is onze expertise om al die wezenlijke aspecten van gevelontwikkeling met elkaar te verenigen, door de juiste combinatie van kennis, materialen en techniek in te zetten. Zo vinden we altijd de oplossing die de visie van de architect onderstreept en rendabel is.

In onze gevels ziet u de bedrijfsvisie van Alkondor Hengelo weerspiegeld. We houden van uitdagingen en gaan complexe projecten niet uit de weg. We geloven dat kwaliteit de basis is van alles wat we doen. In vijfentwintig jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een solide en kapitaalkrachtige partner voor bouwend Nederland. Waarbij elke Alkondorgevel doordachte details en innovatieve elementen bevat.

Hoge innovatiegraad

Gevelbouw is een branche met een hoge innovatiegraad. Binnen ons vakgebied willen wij toonaangevend zijn en meerwaarde bieden aan onze opdrachtgevers. In de samenwerking met aannemers en architecten realiseren we innovatieve gevels die aan de hoogste prestatie-eisen voldoen.

We volgen de ontwikkelingen binnen ons vakgebied en dragen er ook aan bij. Daardoor zijn we niet alleen vooruitstrevend met het toepassen van gevelvernieuwing, maar ontwikkelen we zelf ook oplossingen zoals de twinvliesgevel en reactieve gevel.

Innoveren begint bij ons

Innovatie is voor ons meer dan het ontdekken van nieuw materiaalgebruik of technieken. We zoeken de vooruitgang ook in het proces en de nauwe samenwerking met opdrachtgevers. Met als basis onze totaalvisie op het engineeren, leveren en monteren van de complete gevel.

De sleutel tot het succes van Alkondor Hengelo is dat we ons als organisatie blijven oriënteren op nieuwe kansen en werkwijzen. We hebben specialisten in huis voor ieder aspect van gevelontwikkeling, waardoor we elkaar inspireren en verder brengen. Via actieve deelname in brancheverenigingen en denktanks ontdekken we nieuwe mogelijkheden en delen we verworven inzichten.

Het Facade Identification System (FIS)

Om tijdens de levenscyclus van de circulaire gevel de prestaties te kunnen waarborgen en de topprestatie te leveren die u als opdrachtgever van ons verwacht, is Alkondor samen met partners en de brancheorganisatie VMRG betrokken bij de ontwikkeling van het FIS systeem.

Hoe werkt het FIS systeem?

Alkondor engineert de gevel in een BIM omgeving en voegt daar informatie aan toe [1]. Daarna worden de individuele gevelelementen in Orgadata verder uitgewerkt ten behoeve van de productie, ook hier wordt relevante informatie aan de producten toegevoegd [2]. Deze data wordt beheerd door Alkondor en kan door het FIS systeem worden uitgelezen. Tijdens de productie van de gevelproducten wordt elk unieke product voorzien van een tag/identificatie (bijv. een QR code of een NFC chip). Na productie kan het gevelelement gevolgd worden en zijn altijd alle gegevens oproepbaar die bij het product horen [3]. Door de chip of de code te scannen (bijvoorbeeld met een smartphone) kan je toegang krijgen tot alle productgegevens (productgegevens, prestaties en onderhoudsgegevens) en wordt een visuele representatie gegeven van het product [4].

Alkondor zal vervolgens alle onderhouds- en service geschiedenis kunnen bijhouden in dit systeem zodat deze altijd per product oproepbaar is. Daarnaast worden er sensoren gekoppeld die relevantie informatie leveren over het gebruik van de producten. Dit is van belang om voor de opdrachtgever en gebouwgebruiker een topprestatie te leveren!

Gevelmaterialen

Hieronder leest u meer over de gevelmaterialen, die we vaak gecombineerd toepassen.

  • Aluminium
  • Staal
  • Gevelbekleding
  • Composiet
  • Hout / Aluminum

Een van de kenmerken die Alkondor Hengelo tot een onderscheidende gevelbouwer maakt is ons materiaalgebruik. We verwerken niet standaard de systemen en materialen in uw gevel waar we nou eenmaal mee werken, maar kiezen de optimale combinatie voor uw ontwerp, type opdracht en budget. Met onze grote en toegepaste kennis van materiaaleigenschappen maken we in veel projecten het verschil.