Delen

Voormalig ziekenhuis krijgt nieuwe bestemming

Di 23 januari, 2018

Projectnaam:
Aannemer:
Architect:
Opdrachtgever:
Herontwikkeling Ariënsplein Enschede
Van Wijnen Eibergen
IAA Architecten Enschede
L.I.F.E NV

Het donkere en hokkerige ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede is niet meer.
Muren zijn weggebroken en het licht kan er van alle kanten in. Alleen het medisch laboratorium Medlon heeft nog een plekje op de bovenverdieping.
De komende jaren zal het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede transformeren in een bruisende plek waar ondernemen, werken, ontspannen, recreëren en studentenhuisvesting samenkomen.
Het oude ziekenhuis, 48.000 vierkante meter, is gekocht door de Belgische ontwikkelaar L.I.F.E.
De Belgen gaan er iets bijzonders van maken. Met verhuurbare ruimtes voor start-ups en 250 woonunits voor studenten. Hiervan zijn er honderd voor internationale studenten en de rest voor de vrije markt.

Het hele plan is getekend door IAA Architecten, de huisarchitect van Hogeschool Saxion.

Saxion huurt 3.000 vierkante meter van L.I.F.E voor de duur van vijf jaar.
Saxion heeft grootse plannen met de ruimte. Zij gaat onderdak bieden aan zo’n 700 studenten die nu nog in gehuurde ruimtes van het ITC-pand (Universiteit Twente) aan de Hengelosestraat zitten.
De grootste werkplaats in het nieuwe onderkomen, komt op naam van het Thermoplastisch Lab.
Op meer dan 700 vierkante meter worden toepassingen bedacht voor nieuwe soorten plastic. Het is een vervolg op wat onderzoekers op de Universiteit Twente doen.

Een mooie herbestemming van het voormalige ziekenhuis waarvoor Alkondor in opdracht van Van Wijnen de levering en montage van ca. 2400 m² kozijnen gaat verzorgen.

Alle nieuwsberichten