Delen

Rhapsody, intensieve samenwerking wordt beloond met prachtige opdracht.

Vr 22 juli, 2016

Algemene project gegevens:
Rhapsody Amsterdam
bouwcombinatie SBB – De Nijs JVS VOF
Architect: Tangram Architectuur en stedelijk landschap

Alkondor werkzaamheden:
3D engineering, produceren en monteren van de kozijnen van 250 woningen.

Projectomschrijving en impressies:
Een intensief ontwikkeltraject tussen de bouwcombinatie SBB – De Nijs JVS VOF en Alkondor Hengelo heeft geresulteerd in een prachtige nieuwe opdracht voor Alkondor Hengelo; Rhapsody in West. De locatie bevindt zich aan het Jan van Schaffelaarplantsoen in Amsterdam West vormt het laatste te bebouwen onderdeel tussen de Bos en Lommerweg en de ring A10. Hier worden, verdeeld over vijf gebouwen, 250 woningen (6 studio’s, 118 tweekamerwoningen en 126 driekamerwoningen), 590 m2 commerciële ruimte en 212 parkeerplaatsen in onderliggende parkeergarages gerealiseerd.
Het innovatieve bouwproject gaat meer energie leveren dan consumeren. Ook onze kozijnen maken onderdeel uit van deze duurzame oplossing. Hoog geïsoleerde profielen i.c.m. drievoudige beglazing zorgen voor een hoog geïsoleerd kozijn.
In samenwerking met de bouwcombinatie SBB – De Nijs JVS VOF, Tangram Architecten en verschillende co-makers wordt op dit moment gezamenlijk de engineering van de gevels volledig uitgewerkt. Hiermee wordt de basis gelegd voor het definitieve 3D model. Vanuit dit model wordt de productie en montage opgestart.
De start van de montage van de kozijnen staat gepland voor de zomer van 2017.

Alle nieuwsberichten