Delen

Inntel Hotel Scheveningen – landmark in de wind – in opdracht voor Alkondor

Ma 24 juni, 2019

Project: Inntel Hotel Scheveningen
Aannemer: Boele & Van Eesteren Rijswijk
Architect: KCAP Architecten Rotterdam
Opdrachtgever: VolkerWessels Vastgoed

Het ontwerp voor het hotel met wellness, zwembad, restaurant en bar binnen stedenbouwkundig plan Noordelijk Havenhoofd maakt deel uit van het door KCAP ontworpen stedenbouwkundig plan voor het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen.
Het Noordelijk Havenhoofd is een 8,8 ha grote areaal in het Zuiden van Scheveningen dat wordt herontwikkeld met een gemengd programma van recreatie in combinatie met de oorspronkelijke visserij tot een gebied met een bijzonder karakter.
Het hotel staat op de punt van het plangebied. Het gebouw krijgt een sterke dynamische identiteit doordat het is ontworpen alsof er een zeilrace start vanuit de haven van Scheveningen.
Zeilen die elkaar net niet raken, gebold door de wind. Effect wat bereikt wordt door verschillende zeefdrukpatronen op het neutraal zonwerende glas.
Een hotel met een nautisch thema aan de havenmond.
Het driehoekige volume wordt aan alle zijden verdeeld in ongelijke delen met diagonale lijnen. Zo ontstaat een gefacetteerd onderscheidend volume aan de boulevard.
Vanuit alle hoeken oogt het gebouw anders. Een landmark in de wind.
Het programma is verdeeld over 12 bouwlagen. In de kelder en plint bevinden zich de algemene ruimtes. De overige verdiepingen vormen het beddenhuis met in totaal 205 kamers. Onder het schuine dak bevinden zich de wellness faciliteiten en een zwembad.

In opdracht van Boele en Van Eesteren verzorgt Alkondor de ca. 6000 m² aluminium vliesgevels voor dit bijzondere project.
De oplevering van deze bouw staat gepland voor eind 2020.

Alle nieuwsberichten