Delen

Centraal Militair Hospitaal Utrecht

Di 31 januari, 2017

Multifunctioneel gebouw wordt voorzien van nieuwe gevels door Alkondor Hengelo

Project:                             Centraal Militair Hospitaal Utrecht
Aannemer:                        Carebuilders (BC Heerkens van Bavel Bouw/Berghege V.O.F)
Architect:                          EGM Architecten Dordrecht
Opdrachtgever:                Defensie

Werkzaamheden Alkondor:

Engineering, productie en montage van:
–  ca. 500 m² hout (gelamineerd lariks)/aluminium vliesgevelelementen.

Projectomschrijving:

Het Centraal Militair Hospitaal is een onmisbare schakel in de militaire gezondheidsketen en levert curatieve topzorg aan militairen voor herstel, behoud en verbetering van hun gezondheid en inzetbaarheid.

Om hier aan te blijven voldoen is een grootschalige verbouwing van het CMH gebouw nodig. Tegelijkertijd is besloten om op deze centrale locatie de Militaire Bloedbank te huisvesten en een regionaal Defensie Tandheelkundige Dienst te openen. Tevens betekent de noodzakelijke verplaatsing van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg van het UMC Utrecht naar het CMH gebouw dat het huidige pand moet worden uitgebreid.

Kortom, het CMH gebouw wordt een multifunctioneel gebouw dat verschillende onderdelen van de Divisie Defensie Gezondheidszorg Organisatie zal gaan huisvesten.

De verbinding tussen de onderdelen is de zorg voor militairen welke wordt gezocht in een gemeenschappelijke en aansluitende huisstijl. Het Programma van Eisen onderstreept dat met begrippen als ‘vertrouwen, helder, kameraadschap, natuur en hostmanship’.

Er komt een uitnodigende entree met een meer patiëntvriendelijke benadering. De militair staat centraal en krijgt met alle functionaliteiten onder één dak een ‘one stop shop’ gepresenteerd. De zorgvisie omschrijft een bezoekersvriendelijk, herkenbaar en flexibel gebouw dat ruimte biedt aan uitstekende zorgen een aangenaam werkklimaat.

Alle nieuwsberichten