Delen

Alkondor renoveert gevel A’DAM in Amsterdam 

Wo 23 juli, 2014

De toren A’DAM aan het IJ in Amsterdam, ook bekend als Overhoeks, wordt in opdracht van aannemer JP van Eesteren compleet gerenoveerd. Alkondor Hengelo levert en monteert de complete aluminium invulling van het markante gebouw.

De plint en de kroon worden uitgevoerd in vliesgevels en de bijna 800 betonelementen worden voorzien van speciaal ontwikkelde kozijnen. De ronde semi-structurele en de voorover hangende gevel in de kroon op een hoogte van circa 70 meter maken het aansprekende project zo mogelijk nog specialer. Daarnaast wordt de toren deels voorzien van kozijnen met ruiten van maar liefst 18m2! Ook bij A’DAM staat BIM weer centraal en zullen we het tekenwerk in 3D uitwerken. Al met al een schitterend project waarin Alkondor Hengelo in samenwerking met JP van Eesteren kennis en ervaring uitwisselen om er wederom samen een succes van te maken!

De toren wordt omgetoverd tot een hippe uitgaansgelegenheid. Naast een ronddraaiend restaurant, twee clubs en een hotel krijgt de toren op 80 meter hoogte een skybar met panoramadek.

Alle nieuwsberichten