Delen

Alkondor participeert in de ontwikkeling van Facade Service Applicatie (FaSA)

Do 25 oktober, 2018

Met groot genoegen werkt Alkondor Hengelo mee aan de ontwikkeling van de nieuwe applicatie FaSa: Facade Service Applicatie. Onderhoud aan de buitenschil van gebouwen heeft een disruptieve aanpak nodig, vindt Alkondor Hengelo. Daarom is ze deelnemer in het FaSa-project.

Met inzet van drones, sensoren en kunstmatige intelligentie wordt verwacht een dermate slimmer en efficiënter onderhoudsconcept aan te kunnen bieden voor vastgoedeigenaren. Met de FaSa-applicatie wordt het toekomstig onderhoud met behulp van slimme algoritmes voorspeld. Bij de ontwikkeling van de applicatie zijn vanuit de zijde van opdrachtgevers enkele corporaties betrokken die de komst van de app toejuichen. Woningen die zij in de portefeuille hebben kunnen zo betaalbaarder worden gemaakt. Het project zal drie jaar duren.

Alkondor Hengelo richt zich op de ontwikkeling van circulaire gevelconcepten waarbij de gevels als een dienst worden aangeboden aan de klant. In dit concept is een lange termijn verbondenheid met het product en de klant essentieel. Ze behoudt dan immers grip op de life cycle van producten en materialen die gebruikt worden om gevels te maken. De bijbehorende overeenkomsten zijn langdurige prestatiecontracten waarin Alkondor Hengelo voor een bepaalde tijd een prestatie levert. Het efficiënt monitoren en uitvoeren van onderhoud is in dit concept zeer belangrijk. Door het FaSa-project wordt verwacht het onderhoud voorspelbaar, gericht en specifiek uit te kunnen voeren. Correctief onderhoud wordt tot een minimum beperkt vanwege de technologische slimme oplossingen met sensoren, drones en data-analyses.

Het project FaSa is door de brancheorganisatie voor de gevelindustrie VMRG, Octo en Aeroscan geïnitieerd. Er werken daarnaast 39 publieke en private partijen mee aan de ontwikkeling. De subsidie wordt door het programma Kansen voor West voorzien. De subsidie van Kansen voor West komt uit het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Alle nieuwsberichten