Delen

Internationale cursus ‘Circular Building Products for a Sustainable Built Environment’

Vr 19 maart, 2021

Alkondor Hengelo draagt bij aan de Internationale cursus ‘Circular Building Products for a Sustainable Built Environment’ van de TU Delft.

De cursus van de TU Delft gaat in op de kansen die circulaire bouwproducten en concepten bieden. Vanuit verschillende perspectieven wordt daar op in gegaan zoals: ontwerp, technologie, business case en implementatie van de nieuwe concepten en producten.

De cursus is gemaakt voor de doelgroep architecten, productontwerpers, managers, en andere professionals die actief zijn in de bouwsector en werken aan toekomstbestendige, duurzame en circulaire gebouwen. Door middel van praktijkvoorbeelden worden tools aangereikt om aan de slag te kunnen met circulaire producten, bedrijfsmodellen en processen.

Het doel is dat studenten de verschillende stappen leren van de Circular Building Products (CBP)-methodologie, terwijl ze leren en werken aan casus opdrachten. De gehele cursus vindt plaats met ondersteuning van docenten van de Universiteit, waarbij het mogelijk wordt gemaakt om met professionals te communiceren uit de praktijk.

De cursist leert over de belangrijkste parameters die van toepassing zijn voor het circulair maken van producten, bedrijfsmodellen en processen. Ontwikkelde strategieën voor de ontwikkeling van circulaire bouwproducten. Hierbij is het systeemdenken een essentieel begrip.

De cursus is een vervolg op de eerste cursus Circulaire Economie voor een Duurzame Gebouwde Omgeving, met als doel de transitie van lineair naar circulair te ondersteunen. De Circular Built Environment-hub van de TU Delft heeft deze cursus ontworpen en ontwikkeld, in samenwerking met toonaangevende industrie- en onderzoekspartners, om een ​​hoger niveau van toepasbaarheid en relevantie te bereiken.

Martijn Veerman, specialist circulaire gevels bij Alkondor Hengelo, wordt in deze cursus geïnterviewd en gaat in op de processen en ontwikkelingen naar een circulaire, toekomstbestendig gevelconcept en bedrijfsmodel. Het is erg gaaf en een eer om bij te mogen dragen aan de educatie over circulaire producten, processen en bedrijfsmodellen aan de Technische Universiteit van Delft, die door studenten, onze toekomstige professionals, wordt gevolgd en die straks deze kennis verder in praktijk gaan toepassen!

De cursus start op 31 maart en aanmelding is mogelijk via Circular Building Products for a Sustainable Built Environment | TU Delft Online

 

Alle nieuwsberichten