Delen

Alkondor Hengelo bouwt in eigen stad mee aan het nieuwe Stadskantoor!

Vr 10 november, 2017

Aannemer: Bouwcombinatie Stadkantoor Hengelo (Van Wijnen/Trebbe)
Architect: EGM Architecten Dordrecht
Opdrachtgever: Gemeente Hengelo

Werkzaamheden Alkondor:        het engineren, leveren en monteren van ca. 2700 m² aluminium vliesgevel.

De gemeente Hengelo wil haar organisatie weer fysiek in het centrum huisvesten en daarmee ook meer verkeer in de binnenstad genereren.
De opgave voor de architect was om van het bestaande monumentale stadhuis en het nieuwe stadskantoor één functioneel geheel te maken dat het stedelijke weefsel versterkt.
Daarnaast wil de gemeente ook een laagdrempelig gebouw: een gebouw voor alle burgers.

Het nieuwe stadskantoor is via een brede passage vanaf de eerste verdieping verbonden met de hal van het stadhuis.
Op de begane grond van het stadskantoor bevinden zich de hoofdentree en de publieke functies.
Op de bovengelegen verdiepingen liggen rondom de vide grote open kantoorvelden, die worden ingericht volgens het Nieuwe Werken.
De vide zorgt voor licht, lucht en ruimte op de werkplekken en dragen bij aan de intimiteit van het gebouw.
Brede trappen verbinden de in hoogte verspringende kantoorverdiepingen en zorgen voor overzicht, uitzicht en interactie.

Het ontwerp van het nieuwe stadskantoor en het monumentale stadhuis was een zoektocht naar een evenwicht tussen techniek en romantiek.
De juiste mix van hedendaagse technieken en productiemethoden, gecombineerd met elementen uit de streek. De Hengelose staaltechniek, de vakwerkboerderijen, de zouttorens en natuurlijke materialen uit de streek zoals hout en baksteen komen terug in het ontwerp.
Door het verwijderen van de verbinding tussen het stadhuis en het stadskantoor kan het casco van het nieuwe gebouw in de toekomst niet alleen dienst doen als zelfstandig kantoor, maar ook andere gebruiksfuncties zoals appartementen huisvesten.
Het is een eigentijds, energiezuinig en duurzaam ontwerp dat rekening houdt met het verleden en dat gericht is op de toekomst.

Een aanwinst voor onze stad Hengelo! Wij zijn trots hier ons steentje aan bij te mogen dragen.

Alle nieuwsberichten