Werkspoor Oostenburg kavel 3 Amsterdam

Plaats:
Architect: OZ / BETA / Space Encounters
Aannemer: Homines Bouw B.V.
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: VORM

Het met de hand aangelegde eiland Oostenburg aan het IJ werd in 1665 in gebruik genomen door de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Scheepswerven en magazijnen werden er ingericht en Oostenburg vormde jaren het centrum van de internationale handelsmetropool Amsterdam, met als hart van alles het VOC pakhuis, dwars gebouwd over het gehele eiland.
Maar na een rijk industrieverleden krijgt het eiland Oostenburg nu een woonfunctie.

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen.
Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid.
De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Kavel 3 Werkspoor, de derde grote kavel die VORM heeft verworven op het eiland, zal worden getransformeerd naar een woonbuurt voor 3000 bewoners.
In opdracht van Homines Bouw verzorgt Alkondor de aluminium kozijnen voor de bouwblokken 9, 10, 11 en 12 op deze kavelalsmede de gevels voor de historische Werkspoorhal.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Adjunct Directeur Bel 074 - 245 53 55