Station Maarsen

Plaats:
Architect: Holland Railconsult
Aannemer: Wessels Zeist
Profielsystemen: Alcoa RT52 en AA100Q, Bordessen met zonweringslamellen: eigen ontwikkeling Alkondor Hengelo
Categorie:

Dit langgerekte gebouw, parallel lopend met het spoor van de hoge snelheidslijn, ligt direct tegen het station van Maarssenbroek aan. Het gebouw bestaat uit 10.000 m² winkels en bovenliggende kantoorruimten met parkeergarage. Binnen het gebouw zijn tevens functies ondergebracht voor het station.

Het complex heeft diverse gezichten die vorm zijn gegeven door het toepassen van verschillende materialen. Aan de spoorzijde is een 10 graden vooroverhellende gevel gesitueerd, bestaande uit keramische tegels afgewisseld met tussenliggende kozijnstroken. Aan de voorzijde zijn op de onderste verdiepingen vliesgevels voor de winkels gesitueerd en de bovenste lagen zijn voorzien van vooroverhellende vliesgevels verscholen achter schoonmaakbordessen, die aan de voorzijde voorzien zijn van horizontale zonweringslamellen. Ter plaatse van de kopgevels vloeien de verschillende geveltypes in elkaar over.

Alkondor Hengelo heeft voor dit project een gevelconcept ontwikkeld, waarin de constructie van schoonmaakbordessen, de aluminium zonweringlamellen en de vliesgevels in elkaar zijn geïntegreerd. Voor de kozijnstroken met tuimelramen zijn profielen ontwikkeld die geïntegreerd zijn met de keramische tegelgevels.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55