Startbaan 8 Amstelveen

Plaats:
Architect: Rijnboutt
Aannemer: Bouwbedrijf Wessels Zeist
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: Maarsen Groep

Het kantorengebied aan de Startbaan in Amstelveen is in fases aan het transformeren naar een levendige groene woonwijk. Onderdeel van deze transformatie is het vervangen van het bestaande anonieme en gesloten bedrijfskantoorpand uit de jaren tachtig op de Startbaan 8.

Wooncomplex De Connectie, met de royale vertrappende gevels, doet daarbij zijn naam eer aan: het gebouw fungeert als een verbinder tussen de bestaande woongebouwen en draagt bij aan een meer open en levendige woonbuurt.

Het gebouw kan globaal in drie deelelementen worden verdeeld, de parkeergarage (begane grond), de hoogbouw en de laagbouw. Op het dek van de parkeergarage wordt naast een aantal privé terrassen ook een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd.

Kenmerkend aan het ontwerp zijn de afgeronde kopgevels en de verspringende prefab balkons van de hoogbouw.

Het casco wordt grotendeels uitgevoerd middels in het werk gestorte betonwanden in combinatie met breedplaatvloeren.
Bij de hoofdentree zijn 2 stalen V-kolommen ontworpen die de belasting afdragen van de 10 verdiepingen hoge kopgevel.

De gevelvulling zal grotendeels worden gerealiseerd door toepassing van prefab houtskeletbouw-elementen.

De gevelafwerking bestaat uit een combinatie van steenstrips, aluminium raamkozijnen en doorlopende horizontale aluminium gevelbanden.

Vanwege de complexiteit van de gevel en diversiteit van de maattoleranties in de verschillende gevelelementen, wordt de gevelafwerking met behulp van een traditionele steiger aangebracht.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Bel 074 – 245 53 55