ROC van Twente

Plaats:
Architect: IAA Architecten
Aannemer: Bouwcombinatie Dura Vermeer, van Wijnen, Heijmans
Profielsystemen: Schüco FW50+ en S65
Categorie:

Het ROC gebouw is een Community College, een school naar Amerikaans voorbeeld, waar veel persoonlijke aandacht voor de studenten is, met een sterke lokale en regionale focus. Dagelijks studeren en werken vijfduizend studenten en medewerkers op deze locatie in Hengelo. Het ROC van Twente is onderdeel van de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in de gemeente Hengelo.

Alkondor Hengelo heeft voor dit project alle buitengevels geleverd en gemonteerd. Daarnaast zijn er speciaal voor dit project zonneschoorstenen ontwikkelt die bestaan uit een staalconstructie, waarbinnen een ronde vliesgevelconstructie is opgetrokken voorzien van gebogen beglazing.

De glazen schoorstenen zijn acht meter hoog en worden aan de bovenzijde doorgezet met een achthoekige krans van ventilatieroosters. Deze ‘muts’ van circa 1,25 m hoog, die niet binnen maar buiten (over) de staalconstructie valt, is afgedekt met een flauwhellend metalen dak. Eveneens is de overgang van de schoorsteen naar het onderliggende dak uitgevoerd met een aluminium beplating.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55