Rijswijkstraat

Plaats:
Architect: AGS Architecten
Aannemer: Klok Bouw
Profielsystemen: Alcoa RT62
Categorie: ,

In opdracht van Klok Bouw uit Nijmegen heeft Alkondor Hengelo de complete gevel van het uit 1966 stammende gebouw aan de Rijswijkstraat in Amsterdam omgetoverd tot een kleurrijke, goed geïsoleerde gevel die de komende decennia garant staat voor een nieuw leven van het “oude” kantoorpand.

AGS architecten en planners zijn verantwoordelijk voor o.a. het ontwerp van de buitengevel. De bestaande gevel is deels behouden (betonnen borstwering) en deels vervangen door goed geïsoleerde kozijnen en geëmailleerde beglazing. Aangezien niet alle gevels dezelfde geluidsbelasting hebben, heeft dit gevolgen voor de opbouw van de gevel. De zwaar belaste gevels zijn voorzien van een dubbele gevel, zodat het geluid binnen de toekomstige studentenwoningen ook op een optimaal niveau komt.

De kennis en ervaring die Alkondor Hengelo in het verleden heeft opgedaan in vergelijkbare projecten kan enerzijds worden gebruikt voor dit project en anderzijds weer worden uitgebreid door unieke oplossingen die ieder project met zich meebrengt.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55