Renovatie Markant

Plaats:
Architect: Van der Linde Architecten
Aannemer: Koopmans Bouw
Profielsystemen: Alcoa RT62 en eigen ontwikkeling Alkondor Hengelo
Categorie: ,

Het kantoor ‘Markant’, ofwel het voormalige belastingkantoor in Almelo, is in de jaren 60 gebouwd en in 2010 geheel gerenoveerd.
Bij deze renovatie is het gebouw gedeeltelijk gestript, aangezien de draagstructuur en de borstweringselementen van het gebouw nog in goede staat verkeerden. Het slopen van een gebouw is daarmee niet altijd noodzakelijk om tot een optimale oplossing te komen. Renovatie van een gebouw is vaak juist een goed en duurzaam alternatief.

Het gebouw heeft aan de buitenzijde een geheel nieuwe duurzame gevel gekregen. De geïsoleerde gevelelementen en de entrees zijn voorzien van helder hoog isolerend zonwerend isolatieglas en verschillende kleuren glassandwichpanelen. De gevel is optimaal geïsoleerd. Mede hierdoor is het energielabel sterk gereduceerd van een F naar een energiezuinige A-label. Tevens voldoet de gevel nu aan de laatste stand van inbraakwerendheid.

Alkondor Hengelo is verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en uitvoering van de gehele buitenschil. Voor diverse betonkolommen zijn zogenaamde shadowboxpanelen toegepast. Qua aanzicht matchen deze met het naastliggende doorzichtglas waardoor er nagenoeg geen verschil waarneembaar is. Verder is het gebouw rondom ingepakt met hoogwaardige isolatie, damp-dichte en damp-open folies en afgewerkt met een moderne cassettebeplating.

In de middenzone van de beide langsgevels en ter plaatse van de kolommen op de begane grond is ten slotte door Alkondor Hengelo een verlijmde Trespa beplating aangebracht. Alkondor Hengelo heeft alle materialen zo aan de gevel gemonteerd dat deze in de toekomst eenvoudig te demonteren zijn en een complete recycling van de toegepaste materialen gewaarborgd is.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55