Renovatie La Reine

Plaats:
Architect: Eigen ontwikkeling Alkondor Hengelo
Aannemer: Eurocommerce
Profielsystemen: Eigen ontwikkeling Alkondor Hengelo
Categorie: ,

Het kantoorgebouw La Reine is gelegen in het zakencentrum van Amsterdam zuidoost aan de Hogehilweg. In 2010 is de gevel van dit pand gerenoveerd door Alkondor Hengelo. Vóór de renovatie zag La Reine eruit als de naastgelegen kantoren. De afgeschuinde kanten van de kantoren zijn typisch en vooral gedateerd. Er was behoefte aan een bouwfysische verbetering om zodoende aan de huidige eisen te voldoen. Ook wilde men in de toekomst leegstand tegengaan. Reden genoeg om La Reine te voorzien van een nieuwe jas.

Gevelspecialist Alkondor Hengelo heeft de klus geklaard, in directe opdracht van Eurocommerce te Deventer. In vier maanden tijd heeft Alkondor Hengelo een behoorlijke upgrading tot stand gebracht, waarbij zij duurzame materialen heeft aangebracht die voor in de verre toekomst ook nog eens eenvoudig te demonteren en te recyclen zijn. Een groot voordeel voor de huurders was dat ze tijdens de renovatie hun bedrijfsvoering gewoon konden voortzetten. Alkondor Hengelo heeft onder andere alle zijden ontdaan van hun schuine hoeken. Ze zijn nu extra aangezet met een opliggend kader dat is uitgevoerd met dezelfde nieuwe aluminium cassettepanelen als waarmee het gehele gebouw is afgewerkt. Hierdoor laat het gebouw zijn hoofdvorm duidelijk zien. Een andere ingreep betrof het doorbreken van het overwegend verticale lijnenspel in de oude gevel. Doorlopende deklijsten zijn nu enkel aangebracht op de stramienmaat van 5.40 meter. Dit is een subtiele ingreep die het aanzien van de gevel sterk heeft veranderd.

Daarnaast heeft Alkondor Hengelo de donkere beglazing in de raamstroken vervangen door helder, hoog isolerend en zonwerend glas. Bij deze beglazing wordt 72% van de zonnewarmte geweerd en de spouw gevuld met een isolerende gasvulling. Het glas heeft een hoge lichtdoorlatendheid. Dit komt de leef- en werkomstandigheden ten goede. De huurders genieten nu van een optimaal werkklimaat. Tenslotte heeft Alkondor Hengelo een nieuwe entreepartij gemaakt, inclusief fundering en staalconstructie, die is afgewerkt met de zilvergrijze beplating van het gebouw zelf. Je zou zeggen dat de entreepoort lijkt op de letter R, van La Reine. Het kan echter evengoed de A van Alkondor Hengelo zijn. Een mooi visitekaartje.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55