Renovatie De Tricot

Plaats:
Architect: De Architecten Cie
Aannemer: Bouwcombinatie Dura Vermeer, WBC, WAM & VanDurenBouw
Profielsystemen:
Categorie: ,

De Tricot is een voormalig fabriekscomplex met een grote architectonische waarde. Het hele complex, inclusief de schoorsteen, is een rijksmonument en beide fabrieksgebouwen zijn omgebouwd tot appartementencomplexen.

De Spoelerij uit 1912 is een constructie van gewapend beton in combinatie met een grote hoeveelheid glas, zeer innovatief voor die tijd en een voorloper van het latere zakelijk expressionisme.

Het Wilhelminagebouw, dat bestaat uit baksteen, glas, gietijzeren kolommen en houten balklagen, is een aaneenschakeling van onderdelen uit diverse perioden en bouwstijlen.

Het renovatie- en restauratieplan behelsde het samenvoegen van beide gebouwen tot één geheel met behoud van de individuele karakteristieke uitstraling.

In De Spoelerij hebben de loft-achtige appartementen gemiddeld 3,5 meter hoge plafonds, zichtbare draagconstructies en gietijzeren ramen. Door hun plaatsing rondom een centrale kern maken de woningen optimaal gebruik van het beschikbare geveloppervlak. De 23 appartementen hebben oppervlakten van 80 tot 240 m2. Het Wilhelminagebouw kreeg 25 appartementen. Tussen de twee gebouwen is een ondergrondse parkeergarage gesitueerd met daarop een tuin.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55