Building 026

Plaats:
Architect: V8 Architects
Aannemer: van Wijnen
Profielsystemen: Schüco
Categorie: ,

De herontwikkeling van Building 026 is een teamprestatie, waarbij de wens van de opdrachtgever is vertaald door de architect en adviseurs naar een ontwerp. In het pand van de voormalige bibliotheek aan de Arnhemse Koningstraat komen winkels, horeca en kantoorruimtes. Van buiten is de grootste verandering een nieuwe transparante gevel.

Er komen op straatniveau winkels, mogelijk ook in de kelder en de verdieping daarboven.
Daarboven komen grote kantoorvloeren van zo’n 2.000 vierkante meter. De unieke split-level indeling blijft wel behouden.

Het gebouw, met de naam Building 026, is van het Zwitserse Credit Suisse.
Met Building 026 hoopt Credit Suisse een nieuwe impuls te geven aan de Koningstraat, en daarmee ook aan de binnenstad van Arnhem. “We willen een hotspot creëren die de oude en nieuwe stad verbindt en waar zaken, cultuur en overheid elkaar kunnen ontmoeten.”

Dit ontwerp wordt door de uitvoerende partijen, bouwkundig aannemer, installateur en Alkondor Hengelo gerealiseerd. In relatief korte tijd hebben we intensief en enthousiast samengewerkt om dit plan te kunnen presenteren.
Met aannemer Van Wijnen uit Arnhem is dit plan verder uitgewerkt en dit zal als basis gaan dienen voor de realisering van Building 026 op deze toplocatie.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55