Ravelly Amsterdam

Plaats:
Architect: Korthtielens Architecten
Aannemer: SBB Ontwikkelen en Bouwen
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: Rochdale

Ravelly wordt de eerste woontoren in de nieuwe, groene en autoluwe woonbuurt Ravel in het hart van de Amsterdamse Zuidas. Zo krijgt Zuidas er in 2025 (derde kwartaal) 75 sociale huurwoningen bij. In de plint van de woontoren komt een kinderdagverblijf dat onderdeel gaat uitmaken van de Kindercampus Zuidas.

Ravelly is een stoer en tegelijkertijd vriendelijk gebouw. Door de verschillende woningplattegronden en de aflopende terrassen naar het oosten, zuiden en westen
krijgt het gebouw een eigenwijze vorm. Die wordt benadrukt door een gevel die is opgetrokken uit gekromde, grijsgroene platen van beton die eerst ergens anders zijn voorgebouwd.

In opdracht van SBB nemen wij de volledige engineering, productie en montage van de aluminium kozijnen voor onze rekening.
De aluminium raamkozijnen krijgen een licht bronzen kleur en worden met een elektrochemisch proces bewerkt (anodiseren) waardoor het materiaal langer mooi blijft.

Het gebouw lijkt met zijn trapeziumvormige openingen op de begane grond, stevig in de groene en levendige woonbuurt verankerd: architectuur en landschap gaan hand in hand.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55