Pharos Hoofddorp

Plaats:
Architect: Cube Architecten / ASWA Architecten
Aannemer: COARE Realisatie
Profielsystemen:
Categorie: ,

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: CAIRN Real Estate Amsterdam

Together we build the healthiest working community of Europe’. Dat is de ambitie van het Pharos project.
Het huidige laagbouwgedeelte van het kantoorpand van Pharos in Hoofddorp ondergaat momenteel een grondige renovatie waarbij gezondheid, duurzaamheid en innovatie voorop staan.
Cube Architecten vertaalde de 4 algemene Pharos thema’s Maximum Health, Zero Waste, Total Energy en Vibrant Community in een architectonische uitwerking gebaseerd op verbinden, verzachten en verrijken. Doel is een verbindend uitnodigend gebouw te creëren dat zijn steentje bijdraagt aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving, door energie opwekkende gevels, slimme ramen en veel groen.

Voor dit project verzorgt Alkondor Hengelo de engineering, levering en montage van ca. 1800 m² aluminium vliesgevel.

De gevel heeft een innovatief karakter vanwege de duurzame componenten en de slimme sturing die geïntegreerd wordt in de vliesgevel.
Het bedrijf Physee levert de smartwindow componenten die energie opwekken en met sensoren de gevelfuncties kunnen aansturen voor een aangenaam klimaat.
In het glas komen tevens zonweringlamellen (een product van Pilkington/Pellini genaamd Screenline) .

Voor Alkondor is het de uitdaging om alle kabels en stekkers door de vliesgevel heen te engineeren zonder afbreuk te doen aan de technische- en esthetische kwaliteit die geleverd moet worden.

Pharos is het eerste project waarbij de producten van Physee grootschalig samen met Alkondor worden toegepast voor een vooruitstrevende opdrachtgever.
Alkondor ziet toekomst in deze nieuwe ontwikkeling en samen met Physee verkennen wij de verdere ontwikkeling van het slimme gevelsysteem.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Martijn Veerman Specialist circulaire gevels Bel 06-12723414