PAHW (Project Aan Het Water) Amsterdam

Plaats:
Architect: MOKA Architecten
Aannemer: BAM Bouw en Techniek Integrale Projecten Oost
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: Nijkerk Holding

Overamstel is aan het transformeren van een ouderwets industrieterrein naar een inspirerend woon- en werkgebied. Project Aan Het Water, een kantoorgebouw met een unieke ligging aan het water, versterkt deze ontwikkeling.
De inspiratie voor het kantoorgebouwontwerp is ontleend aan de unieke omgeving.
De directe ligging aan het water, de vergezichten over Amsterdam op de verdiepingen en het rauwe creatieve karakter van de directe omgeving maken dit een bijzonder locatie.
Vandaar de keuze voor een heldere vormentaal en stoere ‘eerlijke’ materialen als glas, staal, hout en beton.

Project Aan Het Water bestaat uit een eenlaagse kelder en een multifunctionele plint met daarop 2 torens van 5 en 8 lagen hoog.
De plint is 7 meter hoog en biedt hiermee de ruimte om bijzondere functies zoals lobby’s, restaurants e.d. te huisvesten. De mogelijkheid van het toevoegen van een extra tussenvloer maakt deze ruimte nog flexibeler.
De gevel van de plint is aan 3 zijden volledig transparant en creëert zodoende een sterke relatie tussen de omgeving en het gebouw.

Prachtig project waarvoor Alkondor de aluminium vliesgevels op de begane grond en entresol verzorgt alsmede de kozijnstroken op de verdiepingen.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Adjunct Directeur Bel 074 - 245 53 55