Oostenburg kavel 4 / 5 Amsterdam

Plaats:
Architect: OZ Architecten / Workshop Architecten
Aannemer: Hillen & Roosen
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: Vorm Ontwikkeling

Het met de hand aangelegde eiland Oostenburg aan het IJ werd in 1665 in gebruik genomen door de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Scheepswerven en magazijnen werden er ingericht en Oostenburg vormde jaren het centrum van de internationale handelsmetropool Amsterdam, met als hart van alles het VOC pakhuis dwars gebouwd over het gehele eiland. Maar na een rijk industrieverleden krijgt het eiland Oostenburg nu een woonfunctie.

De kavels 4 en 5 op Oostenburg worden getransformeerd naar een stoer, contrastrijk en aantrekkelijk woon-werkgebied.

Kavel 4 bestaat uit de blokken 1, 2, 3 en 4 welke zijn gelegen aan de VOC-kade en aan de voorzijde uitzicht op het water hebben. Blokken 1, 2 en 3 bestaan uit koopwoningen en blok 4 bestaat volledig uit huurwoningen.

Kavel 5 bestaat uit de blokken 5, 6, 7 en 8 en deze zijn gelegen aan de Oostenburgermiddelstraat. Onder deze blokken bevindt zich een 1-laagse parkeerkelder t.b.v. een fietsenstalling en parkeerplekken voor ca. 36 elektrische deelauto’s. Blokken 5 en 6 bestaan volledig uit huurwoningen. Blok 7 wordt volledig ingericht als commerciële ruimte en blok 8 is een combinatie van huur- en koopwoningen.

In opdracht van Hillen & Roosen verzorgt Alkondor Hengelo de aluminium gevelonderdelen voor de blokken 1, 4, 5, 7 en 8.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55