De Meerpaal nieuwbouw en renovatie

Plaats:
Architect: Hans van Beek en Gerard Smit
Aannemer: Dura Vermeer
Profielsystemen: Alcoa RT52, AA100Q en GT70S
Categorie: ,

Dura Vermeer heeft in Dronten de ‘renovatie’ van de Meerpaal samen met Alkondor Hengelo gerealiseerd.

Het betreft een theater, welke verbouwd is tot een bioscoop en grandcafé met bovenop een terras dat via loopbruggen de verschillende functies binnen het gebouw met elkaar verbindt.

Het plan voorziet naast een muziekschool en een bibliotheek ook in twee nieuwe theaterzalen van respectievelijk 750 en 200 plaatsen. Deze nieuwe bouwdelen staan – geheel in de geest van het oorspronkelijke gebouw – als losse blokken rond het overdekte en enigszins verdiepte binnenplein.

Architect Hans van Beek ontwierp samen met Gerard Smit de nieuwbouw voor De Meerpaal.
Karakteristieke elementen van het ontwerp van de oorspronkelijke architect, van Klingeren, zijn daarbij zichtbaar gebleven: de glazen doos, het door kolommen gedragen dak en het ovale volume.

Alkondor Hengelo heeft voor dit project de aluminium en stalen vliesgevels en kozijnen geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. Daarbij is gebruik gemaakt van het Alcoa RT52, AA100Q en GT70 profielsysteem. Tevens is er speciaal voor dit project een hefdeur systeem ontwikkeld door Alkondor Hengelo. Ook de binnenvliesgevel is ontstaan uit eigen ontwikkeling en is een combinatie van staal en hout.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55