Mercado Groningen

Plaats:
Architect: LOER Architecten Rotterdam / De Zwarte Hond Groningen
Aannemer: Plegt-Vos Noord BV
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: MWPO en Beauvast

Er komt weer licht in de historische Rode Weeshuisstraat in Groningen. Dit unieke straatje met het schilderachtige Rode Weeshuis krijgt door de bouw van Mercado de allure die het verdient.
Mercado, een fantastisch gebouw met een overdekte versmarkt van internationale allure, met daarboven 41 unieke appartementen en penthouses met getrapte royale groene terrassen en buitenruimtes.
De dubbelhoge ruimte van de markthal met monumentale kolommen heeft een tijdloze uitstraling. Door de grote raampartijen wordt Mercado met het omliggende gebied verbonden.
De kolommen bepalen zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde het karakter van het gebouw. Ze geven de grote glazen plint kleinere “etalages” passend bij de stedelijke maat van de monumentale pandjes die in de Rode Weeshuisstraat te vinden zijn.
De appartementen in Mercado zijn behalve ruim en comfortabel ook duurzaam en energiezuinig en sluiten aan op de duurzaamheidsambitie van de Gemeente Groningen: energieneutraal in 2035.

In opdracht van Plegt-Vos Noord gaat Alkondor Mercado voorzien van ca. 1800 m² aluminium kozijnen en ca. 600 m² aluminium vliesgevel.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55