Medisch Spectrum Twente

Plaats:
Architect: IAA Architecten
Aannemer: Bouwcombinatie Dura Vermeer, Trebbe, Te Pas
Profielsystemen: Alcoa
Categorie:

Alkondor Hengelo heeft van bouwcombinatie Dura Vermeer, Trebbe, Te Pas, de opdracht gekregen voor alle gevels van het grootste bouwproject van Enschede; Medisch Spectrum Twente (ca. 90.000m2 BVO en 20.000m2 geveloppervlak). Het betreft de levering en de montage van de totale buitengevel inclusief bouwkundige dichtingen en alle stalen binnen kozijnen. De buitengevels bestaan onder andere uit aluminium kozijnstroken, aluminium vliesgevels, geëmailleerde glaspanelen, beplating, zonwering, etc.

Het Medisch Spectrum Twente is een topklinisch opleidingsziekenhuis met ca. 270.000 mensen in haar directe verzorgingsgebied en 700.000 mensen die gebruik maken van de hoogwaardige klinische functies. Het MST behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland, met vestigingen in Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen en Losser.

IAA Architecten uit Enschede heeft het complex ontworpen dat energiezuinig en duurzaam gaat worden. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van betonkernactivering, gekoppeld aan Warmte Koude Opslag (WKO) en warmtepompen.
Het ontwerp wordt gekenmerkt door een kamstructuur, die is overkapt met een grote stolp. Hiermee creëerde de architect grote binnenpleinen, met ruimtelijke en functionele meerwaarde voor het ziekenhuis.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55