KWR

Plaats:
Architect: Cepezed
Aannemer: van Wijnen
Profielsystemen: Schüco ADS65HD, FW60+ en Alcoa RT62 en AA100Q
Categorie:

Het door Cepezed ontworpen gebouw van KWR Watercycle Research Institute is ruim een meter boven het maaiveld opgetild en heeft glazen gevels. Het groendak is voorzien van een brede luifel om de hoogstaande zon van de gevels te weren.

Het pand bestaat uit twee twaalf meter lange vleugels die via loopbruggen en doorgangen met elkaar worden verbonden. Omdat de vleugelruimtes kolomvrij zijn, kunnen de ruimtes vrij worden ingedeeld als laboratorium, kantoor, stilteruimten, projectruimten of vergaderzalen.

Midden in het gebouw komt het atrium met een amfitheatertrap naar het dak. De trap is de plek waar werknemers samen kunnen komen voor de lunch of werkoverleggen. Het restaurant onderin het atrium kan worden afgesloten en kan ook worden gebruikt als grote conferentiezaal.

De nieuwbouw van KWR Watercycle Research Institute is een resultante van een bijzondere samenwerking tussen Alkondor Hengelo en van Wijnen. Dit project is namelijk aan consortium Aqua Redivivus gegund, bestaande uit de bedrijven: van Wijnen, Kuijpers, Mourik en Alkondor Hengelo. Alkondor Hengelo neemt binnen deze combinatie alle gevels voor haar rekening.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55