KJ Plein Den Haag

Plaats:
Architect: Powerhouse Company
Aannemer: JP van Eesteren
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: Ontwikkelcombinatie Koningin Julianaplein (samenwerking Amvest/Synchroon)

De nieuwe stadsentree van Den Haag, dat is KJ Plein. KJ vult op een verfijnde manier het gat tussen Centraal Station en de Koekamp.

Het project omvat twee woontorens met in totaal 396 koop- en huurwoningen, die verbonden worden door een lager bouwdeel met daarin de stadshal en erbovenop groene daktuinen en een gemeenschappelijk terras.

De opdracht aan de architect was helder, de leemte voor Den Haag Centraal Station moest opgevuld worden met een statig, elegant en toegankelijk gebouw. Om die statigheid te linken aan de stad zijn er in het ontwerp referenties gemaakt naar typisch Haagse karakteristieken.  Zo verwijzen de golvende bewegingen in het houten plafond van de stadshal en de overkapping richting het plein naar het duinlandschap van Scheveningen.

De gevel is heel verticaal ontworpen, wat de zichtbaarheid en aanwezigheid van het gebouw benadrukt. Daarbij staat het gebouw los van de grond, een beetje verheven, op poten als het ware. De twee woontorens hebben een kroon, wat je veel terugziet in andere iconische gebouwen in grote wereldsteden.

Een prachtig project waarvoor Alkondor de meer dan 11.000 m² aluminium kozijnen gaat verzorgen.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Adjunct Directeur Bel 074 - 245 53 55