Kantoor Heerema

Plaats:
Architect: OPL Architecten
Aannemer: Wessels Zeist
Profielsystemen: n.t.b.
Categorie:

In opdracht van Wessels Zeist levert en monteert Alkondor Hengelo de kozijnen, vliesgevels en de gevelbeplating voor het kantoorgebouw van Heerema te Leiden. De nieuwbouw is ontworpen door OPL Architecten uit Utrecht en wordt gerealiseerd in het centrum van Leiden in opdracht van Heerema Marine Contractors.

Heerema Marine Contractors is een toonaangevende maritieme aannemer in de internationale offshore olie-en gasindustrie. Het bedrijf opereert vanuit Leiden. Op kantoor werkt Heerema met projectteams die in samenhang en grootte steeds veranderen. Een ‘teamkantoor’ met grote flexibele werkvloeren dus. Op het ‘dorpsplein’, de plaza, kunnen zij elkaar informeel treffen, mobiel werken, gasten ontvangen en vergaderen.

Het driehoekige ontwerp omvat een kantoorgebouw van 12 bouwlagen. Hiervan zijn de onderste 4 bouwlagen een parkeergarage. Het hoogste punt ligt op ca. 47 meter boven het maaiveld. Er is gekozen voor een driehoekig ontwerp, omdat de locatie op een scharnierpunt ligt van drie stedenbouwkundige richtingen: de verdraaiing ligt op de samenkomst van de Plesmanlaan en de Vondellaan. Met aan één zijde de grootschalige bebouwing van de Plesmanlaan, aan de andere kant de mixed zone met bedrijvigheid en woningbouw en aan de derde het spoorlichaam.

De ontwikkelaars van het project Heerema Vondellaan 47 hebben de ambitie om het BREEAM-NL Very Good ontwerpcertificaat te halen. Dit houdt in dat in negen categorieën de duurzaamheid van een gebouw wordt getoetst. Door de brede scope heeft BREEAM-NL zijn invloed op alle fases van een bouw en zullen alle betrokken partijen, van opdrachtgever tot onderaannemer en eindgebruiker, hun input leveren om de beoogde score te halen.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55