Willem Wilminkplein hotel en appartementen

Plaats:
Architect: Dick van Gameren architecten
Aannemer: van Wijnen
Profielsystemen: Alcoa
Categorie: ,

Aan het nieuwe Willem Wilminkplein te Enschede komen naast het Nationale Muziekkwartier een appartementencomplex en een hotel. Het complex is ontworpen door architect Dick van Gameren uit Amsterdam. Het bestaat uit een hoog en een laag deel van respectievelijk 9 en 6 verdiepingen. Een grote buitentrap vormt de overgang tussen gebouw en openbare ruimte en vormt de aansluiting met het belendende muziekkwartier.

Hotel
Alkondor Hengelo heeft in opdracht van aannemer Van Wijnen voor dit project de gehele buitenschil, bestaande uit vliesgevels en kozijnen en constructieve HSB elementen, afgewerkt met aluminium beplating, geleverd en gemonteerd.

Appartementen
Op het moment dat Alkondor Hengelo de werkzaamheden aan de gevels van het naast gelegen hotel bijna afgerond had, werd de opdracht voor de aangrenzende appartementen door van Wijnen aan Alkondor Hengelo verstrekt. Een prachtig complex dat qua architectuur perfect aansluit bij het hotel. Het gebouw dat deels ingevuld gaat worden met commerciële ruimten en verder compleet wordt gemaakt met ruime appartementen staat op een top locatie aan het fraaie plein. De gevel bestaat uit verschillende onderdelen. Alkondor Hengelo voorziet de commerciële ruimten van vliesgevels en de appartementen van kozijnen en luxe schuifpuien. Ook de tussenliggende aluminium beplating wordt door Alkondor Hengelo verzorgd.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55