De Hogekamp UT Enschede

Plaats:
Architect: DVDP Amsterdam
Aannemer: Van Wijnen Eibergen
Profielsystemen:
Categorie:

Hoogste gebouw UT Enschede door Alkondor Hengelo voorzien van “nieuwe jas”

In opdracht van Van Wijnen Eibergen gaat Alkondor Hengelo De Hogekamp, het hoogste gebouw van de Universiteit Twente in Enschede, voorzien van een “nieuwe jas”.
Het project omvat de levering en montage van 7.200 m² aluminium kozijnen en  1.200 m² aluminium vliesgevel.
In het gebouw, dat in 1967 is ontworpen door Sam van Embden in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid, waren voorheen Technische Natuurkunde en Elektrotechniek gehuisvest.

In De Hogekamp worden 445 zelfstandige studenteneenheden gerealiseerd.
Daarnaast zal op de kop van het gebouw, gescheiden van de studenteneenheden, het Conferentiehotel Drienerburght met 72 hotelkamers en circa 1.000 m² conferentieruimten worden gevestigd.

De te realiseren short stay faciliteit onderscheidt zich ten opzichte van de bestaande voorraad op de UT Campus door energiezuinige, volledig ingerichte en gemeubileerde zelfstandige studio’s en aanvullende diensten in algemene ruimtes.
Het hotel zal een vernieuwd concept krijgen, passend bij de behoeften van de UT en de regio.

Afgelopen zomer is Van Wijnen gestart met het strippen van het gebouw, direct aansluitend zal worden gestart met de realisatie.
De oplevering staat gepland voor medio 2018.

Ook voor de aangrenzende Toren aan de achterzijde levert Alkondor de aluminium kozijnen. In de Toren worden nog eens 48 extra luxe appartementen met een hoogte van 6 meter gerealiseerd.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55