Badhuis Hengelo

Plaats:
Architect: Archimees Hengelo
Aannemer: Aannemersbedrijf Kormelink
Profielsystemen:
Categorie:

Algemene projectgegevens
Opdrachtgever: Domain Vastgoed

Het Badhuis, waar generaties Hengeloërs hebben gebadderd en gezwommen, wordt omgetoverd tot een moderne woontoren met 29 luxe koopappartementen. Het monumentale pand waarin het Badhuis  gevestigd was blijft daarbij behouden.

Zo blijft de fraaie gevel met Haagse stijlkenmerken goed zichtbaar. Tussen de voormalige badinrichting en de nieuw te bouwen verdiepingen komt een transparante tussenlaag. Daardoor blijven de contouren van het bestaande monument goed zichtbaar. Boven het bestaande gebouw komt als het ware een ‘zwevende toren’.

De bestaande entree van het badhuis – wat eerder de  gescheiden ingang voor mannen en vrouwen was – doet straks dienst als prominente entree voor de appartementen. De voormalige wachtkamers verkeren nog in authentieke staat en worden hergebruikt. Fraaie details in de gevel en in het metselwerk worden geaccentueerd, waardoor een warm woongebouw ontstaat.

Alkondor Hengelo neemt voor dit fraaie project de engineering, productie en montage van alle aluminium kozijnen en vliesgevels voor haar rekening.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55