Appartementen Koperwiek

Plaats:
Architect: MAD architekten
Aannemer: Heijmans
Profielsystemen: Alcoa RT62 en Schweizer IS4000
Categorie:

Aannemer Heijmans heeft in samenwerking met Alkondor Hengelo het appartementencomplex ‘De Koperwiek’ gerealiseerd op de hoek van de Wielewalen en De Vogelweide.

‘De Koperwiek’ bevat 20 zeer ruime appartementen en een collectief trappenhuis met lift en bergingen. Het complex bestaat uit een gebogen volume van 3 tot 5 bouwlagen dat het stratenpatroon begeleidt en is opgetrokken uit paars gesinterd metselwerk.

Aan de straatzijde is het volume ter plaatse van het trappenhuis verbijzonderd door een gevelstructuur van verdiepingshoge verticale gekleurde glaslamellen. Om te benadrukken dat het gebouw geen achterkanten heeft, zorgen de glazen gevelelementen langs de galerijen voor extra belevingswaarde en vormen op deze manier als het ware voor een hoogwaardig ‘openbaar interieur’.

De hoekappartementen hebben een buitenruimte in de vorm van ruime loggia’s. Alle tussenappartementen hebben buitenruimtes door middel van ver uitkragende gevelerkers welke rondom voorzien zijn van te openen vouwschuifpuien waardoor de bewoners extra woonplezier ervaren middels riante panorama’s en letterlijk ‘wonen in het groen’.

Alkondor Hengelo heeft voor dit project de aluminium kozijnen en vouwwanden geleverd en gemonteerd.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55