AFAS Experience Center Leusden

Plaats:
Architect: Just Architects Amstelveen
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Hengelo
Profielsystemen:
Categorie:

AFAS Software groeit al jaren en om die reden is nieuwbouw noodzakelijk.

Het nieuw te bouwen state-of-the-art Experience Center bestaat uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, met een totale grootte van 62.000 m2.
Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin.
Daarnaast komt onder een halve glazen bol een apart en compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties.
In de diverse gebouwen is ruimte voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin.

In het AFAS Experience Center staan naast de vier kernwaarden van AFAS, ‘Doen’, ‘Vertrouwen’, ‘Gek’ en ‘Familie’ ook de samenwerking tussen de partijen centraal.
Het gebouw vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en is een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers.
Door de indrukwekkende theaterdome (een halve glazen bol) wordt het tevens een verrijking voor Leusden: de AFAS-beleving in volle omvang.

De omvang en de multifunctionaliteit van het Experience Center in combinatie met de ambitieuze bouwplanning en het gevraagde hoge kwaliteitsniveau stelt bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo en dus ook Alkondor Hengelo voor de nodige uitdagingen.
Het bouwproces is dusdanig ontworpen dat AFAS de ruimte blijft houden om de nieuwste technologieën in het ontwerp te integreren.

 

Afgelopen september is Dura Vermeer begonnen met het bouwrijp maken van het terrein.
De komende jaren zal Alkondor Hengelo ca. 6000 m² aluminium vliesgevels en ca. 900 m² aluminium kozijnen gaan produceren en monteren ten behoeve van dit indrukwekkende project.
Oplevering van het AFAS Experience Center staat gepland voor eind 2020/begin 2021.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Commercieel Directeur Bel 074 - 245 53 55