Renovatie BB gebouw

Plaats:
Architect: Beltman
Aannemer: Bouwcombinatie Trebbe en Dura Vermeer
Profielsystemen: Alcoa AA100Q
Categorie: ,

Het BB-gebouw op de Universiteit Twente dateert uit de jaren zestig en is gerenoveerd tot een energiezuinig en eigentijds gebouw met een eigen gezicht.

Alkondor Hengelo heeft in opdracht van de bouwcombinatie Trebbe en Dura Vermeer het gebouw voorzien van een klimaatgevel. De bestaande gevels zijn aan de buitenzijde volledig omhult met volglazen vliesgevels, zodat er een ‘tweede huid’ om het gebouw ontstaat. De circa 1 meter brede luchtspouw tussen de bestaande gevel en de nieuwe buitengevel zorgt ervoor om op een passieve manier warmte of kou binnen te krijgen. Door ’s nachts de koude lucht langs de plafonds te geleiden vindt koeling van de massa van het gebouw plaats. De gebruikers kunnen hun raam openzetten om warmte of kou binnen te laten. Is de temperatuur in de luchtspouw te hoog dan gaan automatisch luiken open waardoor er een trek optreedt.

Voor de montage van de nieuwe gevel is ervoor gekozen om een staalconstructie rondom het gebouw te monteren die op het dak wordt afgesteund. Waardoor er geen extra fundatie nodig is.

Heeft u een vraag?
Neem dan contact op met:

Jan Bergman Adjunct Directeur Bel 074 - 245 53 55