Werken bij Alkondor

Werken bij Alkondor Hengelo betekent werken bij een solide en innovatief bedrijf. In 2015 is Alkondor Hengelo uitgeroepen tot het meest succesvolle bedrijf in de gevelbranche!
Volgens de nominatiecommissie heeft Alkondor Hengelo het beste gescoord op de volgende criteria:

–          Expertise
–          Onderscheidend vermogen
–          Ambitie
–          Continuïteit
–          Innovatievermogen
–          Winst
–          Groei in personeelsbestand

We zijn trots op dit behaalde resultaat. Binnen onze missie en visie voor de komende jaren streven wij naar een minimale evenaring en daar waar mogelijk verbetering van deze uitkomsten.
Om dit te realiseren kan Alkondor Hengelo terugvallen op gekwalificeerd en betrokken medewerkers. Onderstaand enkele reacties van onze medewerkers.

“Elke klus is weer anders en wordt altijd goed doordacht!”Judith Luttikhold nieuw (Large)

Judith Luttikhold (geboren in 1983) werd, toen ze in 2003 bij Alkondor Hengelo in dienst kwam, af en toe wat vreemd aangekeken. Een vrouw met verstand van bouwkundige zaken?
Maar de tijden zijn snel veranderd en als ijverige en vakbekwame werkvoorbereider van Alkondor Hengelo voel ik me als een vis in het water. Het is prettig om in zo’n mannenomgeving te werken. Mannen zijn directer. Zeggen meteen waar het op staat en dat bevalt me wel.
Het werk bij Alkondor Hengelo is afwisselend en alles wordt uit de kast gehaald om aan wensen van opdrachtgevers tegemoet te komen. Dat lukt omdat er gewerkt wordt met gemotiveerde mensen, met de beste materialen en met de allernieuwste technieken. Ik houd me als werkvoorbereider-productie bezig met het verwerken van kozijn/vliesgeveltekeningen en het Logical-programma. De tekeningen worden zodanig bewerkt dat de productie ermee aan de slag kan en dat materialen besteld kunnen worden. Belangrijk werk dus. Het werken bij Alkondor Hengelo is niet alleen prettig omdat het zo afwisselend is, maar ook de sfeer is prima. Iedereen is bereid tot helpen en de onderlinge communicatie is gemakkelijk en ongedwongen. Geen wonder dat er mooie projecten ontstaan, zoals het MST in Enschede en de Toren Overhoeks in Amsterdam. Projecten waaraan ik een bijdrage heb geleverd en daar ben ik trots op!
Het succes van Alkondor Hengelo verklaart Judith uit het feit dat Alkondor Hengelo altijd meedenkt met een klant gedurende het gehele bouwtraject. Klanten komen graag terug bij Alkondor Hengelo en dat zegt genoeg over de kracht van het bedrijf!

“Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk!”

Portretten 004Peter Edelijn (geboren in 1982) werkt als projectvoorbereider bij Alkondor en als zodanig heeft hij een goed overzicht over wat er binnen het bedrijf zoal gebeurt.
“De kracht van Alkondor is dat we heel goed inspelen op wat de klanten van ons verwachten, dat we geen moeilijkheden uit de weg gaan en dat wij datgene kunnen leveren wat klanten bij andere bedrijven niet voor elkaar kunnen krijgen. We leveren maatwerk! Ik denk ook dat we als een heel betrouwbaar bedrijf bekend staan. De klant kan op ons rekenen. Altijd!
Wat mijzelf betreft, kan ik alleen maar zeggen dat ik met heel veel plezier bij Alkondor werk.
De sfeer is prima en daar helpen al die bijzondere dingen, zoals de vakantieborrels en het personeelsfeest zeker aan mee. Alkondor is ook een heel open bedrijf, vind ik. Daarmee bedoel ik dat je inbreng gewaardeerd wordt. Bovendien krijg je binnen het bedrijf alle gelegenheid en medewerking om jezelf door middel van cursussen of opleidingen bij te scholen.
En dat biedt dan weer nieuwe kansen en uitdagingen voor het bedrijf, maar zeker ook voor mijzelf. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk!

“Wat mooi dat jullie er weer bij zijn!”

Portretten 006Thomas van der Meulen (geboren in 1970) is een man die altijd in de buitenlucht werkt. Dat zie je aan zijn gebruinde gezicht. Het is ook een man die plezier heeft in het leven en in zijn werk. En dat verraden zijn pretoogjes. Thomas is als uitvoerder op de bouw actief. Hij is daar de spil tussen de opdrachtgevers en de projectleiding op kantoor. Over de relatie met de opdrachtgevers kan hij kort zijn: “Heel vaak is de reactie van opdrachtgevers zo dat men blij is dat wij er zijn. Ze weten dan dat het werk op tijd wordt opgeleverd en dat er kwaliteit wordt geboden. Dat maakt voor ons op de bouw het werken leuk.

Ik vind ook dat het werk bij Alkondor goed geregeld is: op kantoor en in de werkplaats leveren ze goed werk, zodat wij de spullen goed en vlot kunnen monteren. Als we iets nodig hebben, dan wordt dat snel geregeld en eventuele problemen worden altijd vlot opgelost.
De sfeer onder de jongens op de bouw is gewoon hartstikke goed! Je merkt ook dat de mensen het mooi vinden als er iets extra’s wordt geregeld, zoals die borrel met de kerst of vlak voor de vakantie. Dat soort dingen vrolijkt het werk mooi op! En als je een cursus of zo wilt gaan volgen, dan kan dat ook gewoon. Daar krijg je alle kansen voor. Ik mag graag bij Alkondor werken!”

“Trots op wat wij samen hebben gemaakt!”

Portretten 011Guus Vlaanderen (geboren in 1963) is een van de oudgedienden binnen Alkondor. Hij was een van de eerste werknemers toen het bedrijf in 1990 werd opgericht. Via de montage heeft hij zich in de loop der jaren opgewerkt tot projectleider. En het is een trotse projectleider, die Guus. Trots op de vele bouwwerken waaraan hij zijn bijdrage heeft geleverd. Trots ook op het feit dat opdrachtgevers vol lof zijn over Alkondor.

“We zijn gewoon heel klantgericht bezig en komen onze afspraken na: “Start montage” betekent bij ons ook altijd: “Start montage”! En dat waardeert men. Steeds weer opnieuw! En,… we helpen toch ook mee om prachtige gebouwen neer te zetten? Kijk maar naar die wokkelgevel in Almere, naar het ROC van Twente in Hengelo of naar het TROS-gebouw in Hilversum; stuk voor stuk mooie bouwwerken waar we heel trots op mogen zijn.
Behalve dat ik trots ben op wat wij maken, is voor mij de sfeer binnen het bedrijf heel belangrijk.
Nou, en met die sfeer bij Alkondor zit het wel goed. Dat merk je aan het feit dat iedereen toch ook steeds weer bereid is om dat stapje extra te zetten voor elkaar. Dat men elkaar half staat als het nodig is. En dat maakt het werken bij Alkondor heel prettig!”

“Als het er op aan komt, zet je samen de schouders eronder!”

Portretten 001Richard Riesthuis werkt al vanaf 1996 bij Alkondor. Hij maakte de groei en bloei van het bedrijf mee en verklaart die groei door de kwaliteit die wordt geleverd. En door het feit dat er altijd tijdig wordt opgeleverd. Niet onbelangrijk in aannemersland! Richard (geboren in 1965) is meewerkend voorman in de werkplaats en hij vertelt over het werk bij Alkondor:

“Wat ik heel belangrijk vind, is dat er een goede organisatie binnen het bedrijf is. De zaken zijn goed op elkaar afgestemd en het bedrijf gaat mee in nieuwe ontwikkelingen. Dat houdt het werk boeiend en afwisselend. Zelf krijg je alle gelegenheid om de vakkennis bij te houden en om al die nieuwe ontwikkelingen te kunnen volgen. Maar misschien is het allerbelangrijkste wel dat we binnen Alkondor niet te beroerd zijn om elkaar te ondersteunen als het nodig is. Je komt voor elkaar op en zet samen de schouders onder de klus. En dan lukt het gewoon! Altijd! Ik moet zeggen dat ik best heel trots ben op bouwwerken waaraan we hebben meegewerkt. Als ik bij het FC Twente stadion kom, dan kijk ik toch altijd met trots naar het deel dat Alkondor heeft gemaakt en ook als we op de snelweg langs de brouwerij van Grolsch rijden, dan vind ik het machtig dat ook ik daar aan heb meegewerkt!”

Ook werken bij Alkondor?

Kijk hier voor de actuele vraag naar personeel en wordt collega van Judith, Thomas, Richard, Guus of Peter! Je bent welkom!