Werken bij Alkondor

Werken bij Alkondor Hengelo betekent werken bij een solide en innovatief bedrijf. In ons inmiddels meer dan 30 jarig bestaan zijn wij uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande gevelspecialisten van Nederland.
Kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie staan bij ons centraal en wij deinzen er niet voor terug een gedurfde kwaliteitsgevel neer te zetten.
Dit lukt ons natuurlijk niet zonder ons team van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers die dagelijks het beste in elkaar naar boven halen.
Wat maakt werken bij Alkondor Hengelo zo interessant? Enkele medewerkers vertellen hieronder wat het werk bij Alkondor voor hen zo aantrekkelijk maakt.

“Collega’s zijn nooit te beroerd om een helpende hand uit te steken!”

Hoofd werkvoorbereiding Fokko Eekma (geb.1973) gaat al vanaf 2008 nog iedere dag met plezier naar zijn werk bij Alkondor. Hoe dat komt?

“Alkondor is een heel goed bedrijf! Er is een goede sfeer tussen de collega’s en een platte organisatie, waardoor je gemakkelijk met iedereen contact hebt. Als nieuweling werd ik in 2008 prima opgevangen en wegwijs gemaakt. Natuurlijk moest ik wel even wennen aan de structuur binnen het bedrijf en aan het werk zelf, maar daar kreeg ik alle ruimte en gelegenheid voor. En diezelfde gelegenheid heb ik ook gekregen bij het doorgroeien binnen het bedrijf. Ik ben begonnen als werkvoorbereider-service en nu ben ik hoofd werkvoorbereiding. En daar leer ik heel veel van.
Alkondor heeft mij de mogelijkheid geboden om de opleiding Middle Management te volgen waar ik op dit moment mee bezig ben. De opleiding, die door mensen uit de praktijk wordt gegeven, verruimt je blik en leert je verder te kijken. Je kunt gerust zeggen dat ik van Alkondor alle kansen heb gekregen om me verder te ontwikkelen en die kansen heb ik met beide handen aangegrepen. Dat zorgt er ook voor dat ik hier nog steeds met veel plezier en voldoening werk.”
En dat goede bedrijf? Fokko verklaart het succes van Alkondor door erop te wijzen dat het bedrijf zich steeds weer vernieuwt:
“ Alkondor is een gezond bedrijf met uitstekende voorzieningen voor mensen die willen doorgroeien en er is een stabiele werkvoorraad. En wat ook een kracht van dit bedrijf is is dat het vooruitstrevend is. Er wordt serieus werk gemaakt van de duurzaamheid met o.a. circulaire gevels en er wordt gewerkt aan uitdagende projecten: mooi vormgegeven gebouwen waarbij ook vernieuwende technieken worden toegepast. Ik denk dat Alkondor bij opdrachtgevers als een betrouwbare partner bekend staat omdat afspraken altijd op tijd worden nagekomen en omdat er echte vakmensen aan het werk zijn. Mensen die betrokken zijn bij het bedrijf en die ook nooit te beroerd zijn om collega’s een handje te helpen. En dat straal je natuurlijk ook uit!”

“Hier wordt maatwerk geleverd! En kwaliteit!”

Christian Sundrup (geb. 1982) begint in 2008 bij Alkondor in de productie. Hij herinnert zich zijn beginperiode nog goed:
“Je merkt direct dat Alkondor een goed bedrijf is; alles is perfect georganiseerd en op elkaar afgestemd. Er zijn korte lijnen binnen het bedrijf en je hebt met iedereen contact. Met mijn directe collega’s klikte het vanaf de allereerste dag. Dat Alkondor zo’n goede naam heeft, komt volgens mij doordat afspraken altijd keurig worden nagekomen en omdat we tegemoet komen aan de wensen van de klant. Hier wordt maatwerk geleverd! En kwaliteit!”
Christian is in de loop der jaren opgeklommen tot een van de teamleiders bij de productie en hij verklaart die promotie doordat hij alle kansen die hij kreeg, met beide handen heeft aangegrepen.
“Ik zeg altijd tegen nieuwe collega’s dat ze terecht zijn gekomen bij een heel betrouwbare werkgever die je alle kansen geeft om vooruit te komen. Als je hard en nauwkeurig wilt werken en als je je wilt blijven ontwikkelen, dan hoor je hier thuis. En dan liggen er ook kansen om vooruit te komen. Zeker weten. Dat heb ik zelf ondervonden. Ik ben er trots op dat ik een bijdrage kan leveren aan hele mooie gebouwen, zoals het schitterende Isala ziekenhuis in Zwolle. Alkondor is voor mij een bedrijf dat nooit stil staat, maar dat constant in ontwikkeling is en dat daardoor blijft werken aan de toekomst!”

Alle kansen om jezelf te ontwikkelen!

“Van mijn overstap naar Alkondor in 2019 heb ik nog geen moment spijt gehad.”, aldus onze BIM modelleur/engineer Claudia ten Kate (geb.1991).
“Bij Alkondor waren ze al ver met BIM toen ik hier kwam en dankzij de hulp van mijn collega’s raakte ik vrij snel ingeburgerd in toepassingen ervan bij Alkondor. Anders dan bij mijn vorige baas, kan ik me hier focussen op een deel van een project (een gevel of kozijnen) en mij daar dan ook helemaal in verdiepen. Dat vind ik geweldig om te doen. Af en toe ga ik met een projectleider mee naar een bouwplaats en dan kun je met eigen ogen zien hoe dat gebouw waar je op kantoor zo lang aan hebt gewerkt, er in het echt uit komt te zien. Prachtig! Wat mij bij Alkondor vooral bevalt is de sfeer, niet alleen in onze BIM-groep maar in het hele bedrijf. Ik heb alle tijd en gelegenheid gekregen om me in te werken en iedereen staat klaar om je te helpen als je ergens niet uitkomt. Als ik me verder wil ontwikkelen door cursussen te volgen of op een ander manier, dan krijg ik daarvoor ook alle gelegenheid. Je merkt dat er aandacht en ruimte is voor ieders persoonlijke kwaliteiten en voor de verdere ontwikkeling daarvan. Bij dat alles blijft er gelukkig altijd tijd voor een geintje tussen de bedrijven door. Dat tekent die prettige sfeer die hier heerst.”
Wat zeker helpt bij het goede gevoel dat deze collega heeft bij Alkondor, is dat de ontwikkelingen bij Alkondor, en zeker ook binnen de BIM groep, door blijven gaan en dat nieuwe toepassingen een kans krijgen. Aan uitdagingen geen gebrek, dus.
Als het aan Claudia ten Kate ligt, blijft ze nog lange tijd bij Alkondor werken. Graag zelfs.

Werken aan prachtige gebouwen!

Mark Schreurs (geb.1995) komt in 2018 bij Alkondor als monteur buitendienst. En dat is een baan die hem uitstekend bevalt. Nog steeds. De vrijheid van het werken in de buitenlucht op locatie en vooral het feit dat je een mooi gebouw als het ware onder je handen ziet ontstaan; dat zijn de dingen die dit werk voor hem zo mooi maken. Mark wilde vanaf het begin meer dan alleen maar monteren en hij kreeg van Alkondor de kans om de opleiding “Maatvoering” te gaan volgen. Die opleiding heeft hij afgerond, maar daarmee is de koek nog niet op.
“Ja, Ik heb het uitstekend naar mijn zin, nu. Ik werk bij een gezond bedrijf. We hebben doorlopend werk en alles is goed geregeld bij Alkondor. Ik werk met fijne collega’s. Het mooiste is om aan bijzondere projecten te mogen werken. Bijzondere projecten zijn voor mij gebouwen met aparte vormen, zoals Atrium in Amsterdam met die mooie ronde hoeken. Bijzonder zijn ook projecten waarvoor aparte technieken nodig zijn, zoals het werken met elementen bijvoorbeeld. Dat vind ik mooi om te doen omdat je uitgedaagd wordt om nieuwe dingen te bedenken en toe te passen. Ik ben blij dat ik behalve monteren ook maatvoering mag doen. Dat maakt mijn werk nog afwisselender en daar hou ik van.”
Hoe zit dat nou met die ambities?
“Ik krijg gelukkig alle kansen van Alkondor om door te groeien en dat wil ik ook graag. Ik zou wel meewerkend voorman willen worden. En vandaar misschien nog wel verder doorgroeien zodat ik verantwoordelijk wordt voor een project. Dat lijkt me geweldig! Maar voorlopig ben ik dik tevreden met het werk dat ik nu doe. Het bevalt me uitstekend bij Alkondor!”

“Bouwen aan een duurzame toekomst!”

Martijn Veerman(geb. 1988) weet het zeker: Alkondor is op het gebied van de circulaire gevels en kozijnen de koploper niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Deze circulaire specialist van Alkondor kwam in 2017 bij het bedrijf nadat hij binnen de VMRG, de brancheorganisatie van gevelbouwers, jarenlang onderzoek had gedaan naar innovatie en duurzaamheid:
“Ik merkte in gesprekken dat men bij Alkondor grote belangstelling had voor duurzaamheid en voor circulaire gevels en ik wilde graag de vertaalslag maken van mijn onderzoeksresultaten naar de praktijk. Toen ik hier in 2017 begon, was er nog niets op dat gebied en ben ik begonnen met kleine pilots en wat “oefendingetjes”. Geleidelijk aan kreeg ik mensen mee en nu zijn we op het gebied van circulariteit het verst gevorderd in Nederland. De belangstelling voor circulaire gevels en kozijnen groeit internationaal, omdat iedereen met duurzaamheid te maken gaat krijgen. Wij hebben contacten met architecten en projectontwikkelaars en ook daar merken we dat circulariteit leeft en steeds meer prioriteit bij het realiseren van projecten krijgt. Alkondor heeft een totaalconcept ontwikkeld waarbij klanten het onderhoud en de vervanging van gevels helemaal aan ons kunnen overlaten. Voor het verwerken van verwijderde gevels leggen we contacten met recyclebedrijven. Want dat is waar het natuurlijk ook om gaat: al die goede materialen (metalen en glas) kunnen en moeten gewoon opnieuw gebruikt worden. Ik vind het interessant werk en het mooie is dat de markt onze inspanningen ook oppikt.”
Martijn Veerman, een bevlogen specialist circulaire gevels zit nog vol plannen, over de financiering van gevels bijvoorbeeld. In ieder geval heeft hij ambitie genoeg om deze “poot” binnen Alkondor verder uit te bouwen en om van circulaire gevels en kozijnen een succesverhaal te maken.
Alkondor bouwt, mede door Martijn Veerman, aan een duurzame toekomst!

Ook werken bij Alkondor?

Kijk hier voor de actuele vraag naar personeel en word collega van Fokko, Christian, Claudia, Mark of Martijn! Je bent welkom!